Bilişim Teknolojileri Alanı

01.12.2017 1610


ALANIN AMACI:

Öğrencileri gündelik hayat ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hâkim bireyler haline getirmek; onları geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlamak, öğrencileri bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, ülke kalkınması yolunda önemli adımlar atabilen, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojikanlamda usta birer okur-yazar olan bireyler haline getirmek ve onların Bilişim Teknolojileri alanında istihdam edilebilmelerini sağlamaktır.

DALLAR
 -Web Programcılığı
 -Bilgisayar Teknik Servisi

 

 

BU ALANDAKİ MESLEKLER:

Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı

 

1.Web Programcılığı Dalı
Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sitesi tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

 2.Bilgisayar Teknik Servisi Dalı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayarla kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

 

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER

Bilişim Teknolojileri alanında eğitim süresi içerisinde daha başarılı olunabilmesi için öğrencinin;

•Sistemli düşünme gücüne sahip,
•Araştırmacı, yabancı dil bilen,
•Tasarım ve görsel yeterliliğe sahip,
•Matematikle ilgili konularda başarılı, 
•Mantığı güçlü, 
•Dikkatli, sabırlı, 
•Kendini yenileyebilen,
•Ekip içinde çalışabilen sabırlı ve dikkatli, bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 

Web programcısı, büro ortamında çalışır ve genellikle tasarım ve görsel unsurlarla uğraşır. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Meslekteki hastalık riskleri; bilgisayar çalışanlarının görmeye yönelik sorunlarının başında göz sulanması, gözlerde tahriş ve batma, göz yorgunluğu, mavi ve çift görmegelmektedir.
Bilgisayar teknik servis elemanı, teknik servis (bilgisayar toplanan) ortamında, elektronik devre yapımını gerçekleştirebileceği atölye ortamında çalışır. El aletlerini çok kullanır. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş çoğunlukla ayakta yürütülür, ortam biraz da olsa hareketlidir. Meslekteki hastalık riskleri, bilgisayar teknik servis elemanları ayakta çok fazla vakit geçirirler. Bu nedenle vücut yorgunlukları fazla olur. Elektronik devreleri gerçekleştirirken baskı devre yapımında ortaya çıkan gaza karşı dikkatli olmak gerekir. Lehimleme yaparken yanma riskine karşı dikkatli olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE  İŞ BULMA OLANAKLARI 
Bilişim Teknolojileri Alanı´ndan mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 
Bilgisayar Teknik Servisi Dalı mezunları: Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, 
Web Programcılığı Dalı mezunları: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER 
Örgün eğitimde Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Liseleri ile Endüstri Meslek Liseleri ve Çok Programlı Liselerin Bilişim Teknolojileri dallarında; yaygın eğitimde Halk Eğitim Merkezleri, Meslekî Eğitim Merkezleri ve Meslekî Açık Öğretim Liseleri'nde ortaöğretim düzeyinde eğitim alan öğrenciler, üniversitelerde lisans ve ön lisans programında okuyabilirler.

İLETİŞİM

Adres:
MAHKEME MAH. ALİ GALİP BEY SK. BURHANIYE ŞEHİT HASAN ÇOBAN MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 2A BURHANİYE / BALIKESİR


Telefon
(266) 412 6560


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın